LOPENDE PROJECTEN

Checkpoint Charlie


Op 30 januari is mijn nieuwe musical Checkpoint Charlie in première gegaan, een geheel nieuw geschreven stuk met liedteksten van Stef Bos.


Ik hou van dit soort nieuwe initiatieven en werken met een kleine cast. Beide geven je de mogelijkheid om een musical mee vorm te geven, samen met de regisseur kijken hoe scènes nog beter tot hun recht komen.

En ook niet onbelangrijk, ik hou van waargebeurde verhalen, zoals in dit geval de ontroerende belevenissen van de direct omwonenden bij de Berlijnse muur.

Achtergrond


In de nacht van 12 op 13 augustus wordt een begin gemaakt met de bouw van de Berlijnse muur die moet voorkomen dat mensen massaal overlopen van Oost- naar West-Duitsland. De muur had een enorme impact op het leven van de inwoners van de stad. Hele gezinnen werden uit elkaar gerukt door de zwaarbewaakte afscheiding.

Mijn rol

Checkpoint Charlie vertelt het ontroerende verhaal van acht mensen aan weerszijden van de muur. Ik speel de rol van Mathilde uit Oost-Berlijn. Als zij op 13 augustus wakker wordt, blijkt dat haar zwangere dochter bij haar partner in West-Berlijn zit.


checkpoint-charlie-musical-marleen-2
Checkpoint-charlie-musical-marleen-1
checkpoint-charlie-musical-marleen-3

Creatives

Regie en productie: Fons van Rongen

Muziek: Helmer Kant

Liedteksten: Stef Bos


www.checkpointcharliedemusical.nl/